Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ung miljökämpe får pris av kommunen

En lång historik av att upplysa sina klasskamrater kring miljöfrågor och ett stort engagemang i WWF, ger gymnasiestudenten Luca Berardi Lunds miljöpris 2018.

Luca Berardi får Lunds miljöpris 2018.Bild: Lars Brundin
Motiveringen till att dela ut priset till Luca Berardi är bland annat att han sedan länge har ett stort intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor. Han har även engagerat hela skolan i en klimatvandring i samband med Earth Hour som följdes av en helkväll på Stenkrossen med föredrag och musik kring hållbarhetsfrågor.
Luca Berardi får 25 000 kronor samt en litografi av Lundakonstnären Bengt Böckman.
Årets miljöbragd delas mellan Idrottsservice på kultur- och fritidsförvaltningen och miljöombudet Eva Hallqvist, som jobbar inom socialpsykiatrin på socialförvaltningen.
Eva Hallqvist har länge arbetat med att öka miljöförståelsen och inspirerat till hållbarhet och återbruk inom sin verksamhet.
Idrottservice på kultur- och fritidsförvaltningen har arbetat med problemställningar kring olika miljöfrågor som konstgräsplaner och övergången till fossilfria drivmedel i maskinparken.
Miljöbragdsmottagarna får ett diplom och vardera 5 000 kronor, att använda på arbetsplatsen.
Gå till toppen