Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Bygglovet revs upp – men strandrestaurangen i Kämpinge startar ändå

Storsatsningen på en ny beachrestaurang i Kämpinge försenades när länsstyrelsen rev upp bygglovet. Men det stoppar inte krögaren Niklas Persson från att öppna i mindre skala redan i sommar – veckan efter midsommar bjuder han in badgästerna till Strandtugg.
– Vi gör det här för Höllvikenborna. Vi har fått så himla fin respons från alla, säger han.

På den stora uteserveringen finns plats för 50 gäster. "Vi har gjutit betongbord, det blir lite loungesoffor och vi kommer att sätta upp segel som solkydd och tak", säger Niklas Persson.Bild: Privat
När den tidigare arrendatorn sades upp förra året var kommunens målsättning att snabbt ersätta den gamla strandkiosken med en modern byggnad. Förra sommaren gick man ut med en tävling för arrende och byggrätt och krögaren Niklas Persson från ”Annars Matbyrå” i Malmö tog hem projektet. Han kommer att driva satsningen tillsammans med kompanjonen Roger Andersson, som han bland annat har samarbetat med på Badhytten i Skanör.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen