Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Man i 20-årsåldern misstänks kidnappad i Malmö – saknas sedan två dagar

På torsdagskvällen skedde ett misstänkt människorov på Katrinelund i Malmö. Polisen misstänker att en man i 20-årsåldern blivit bortrövad – och man söker nu efter en vit skåpbil.

Bild: Patrick Persson
Polisen var inledningsvis förtegna kring vad som hade skett i samband med en stor polisinsats på Katrinelund i torsdags och sa endast att de utredde ett grovt brott.
På lördagen gick polisen ut med att en man i 20-årsåldern misstänks vara bortrövad. Polisen söker nu efter iakttagelser av en vit skåpbil i samband med brottet, som skedde strax innan klockan 20 vid Eriksdalsgatan.
Läs också Stor polisinsats i Katrinelund – utreder grovt brott
”Man har gjort iakttagelser kring en vit skåpbil i stadsdelen Katrinelund och i övriga Malmö under torsdagskvällen och efter som man har reagerat över, tar polisen tacksamt emot informationen på 114 14. Vid akut information går det bra att ringa 112”, skriver polisen på sin sajt.
– Den kan vara intressant i utredningen. Har man sett konstigt beteende kring en vit skåpbil eller reagerat över det vill vi ha information om det, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Varför tror man att mannen har kidnappats?
– Det har framkommit uppgifter som gör att vi misstänker att det kan ha skett ett människorov. Jag kan inte precisera vad, det finns en anmälan upptagen och vi misstänker att ett människorov begåtts.
Finns det några tecken på att våld har använts?
– Jag kan faktiskt inte uttala mig om det.
Finns det någon misstänkt gripen i ärendet?
– Jag vill inte heller kommentera det i nuläget, säger Fredrik Bratt.
Gå till toppen