Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Misstänkt våldtäkt i Sankt Lars-parken

En ung kvinna hittades medvetslös i Sankt Lars-parken sent på fredagskvällen. Polisen misstänker att hon blivit våldtagen. Ännu på lördagsmorgonen var ingen misstänkt gripen.

Enligt polisen var det en privatperson som hittade den avsvimmade kvinnan i närheten av en sjö vid 22-tiden. Kvinnan fördes till sjukhus och polisen hörde henne under natten. På lördagsmorgonen lämnade hon sjukhuset.
— Hon verkar ha drabbats av något slags sjukdomsanfall. Det sista hon kommer ihåg innan hon svimmade var att en man kom fram till henne. Troligtvis har mannen därefter utnyttjat situationen och våldtagit henne, säger Mattias Edahl, inre befäl vid polisen i Lund.
Polisen spärrade av ett stort område kring brottsplatsen under natten för att genomföra en teknisk undersökning.
En förundersökning om misstänkt våldtäkt har inletts.
— Vi är självklart intresserade av eventuella vittnesuppgifter om någon har sett något, säger Mattias Edahl.
Vid 21-tiden på lördagen var gärningsmannen fortfarande på fri fot. Det fanns då inga vittnen som kommit till polisens kännedom.
– Nej, det har tyvärr inte det. Tekniker har varit där och avspärrningen är hävd, säger Ingela Odestål, inre befäl vid polisen i Lund.
Gå till toppen