Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Hemmaplan

Rosengård tappade efter fem raka segrar

Efter fem raka vinster kom årets andra förlust till slut för Rosengård, som tappade till mittenlaget Vinberg efter en jämn match på Rosengårds IP. Vinberg hade ledningen redan i halvtid och höll den sedan tiden ut. Rosengård kom inte riktigt upp i den nivå man vant sig vid tidigare under säsongen, även om det började bra.
– Ja i början fick vi matchen dit vi ville, men sedan blev vi lite för bekväma, tyckte Rosengårds tränare David Roufpanah.
Efter inledningen kom Vinberg in i matchen alltmer och ledningen var inte helt ologisk. Laget fick matchen dit man ville.
– Vi vet hur vi ska spela mot 3-5-2 som Vinberg spelar, hur vi ska pressa deras backlinje och hur vi ska förhålla oss till deras mittfält och wing-backs. Men det ställer krav i engagemang och kommunikation och det gjorde vi uppenbarligen inte tillräckligt bra idag, annars hade vi vunnit matchen, konstaterade Roufpanah krasst.
Vinberg är ett bortastarkt lag, segern mot Rosengård var lagets fjärde raka på bortaplan.

Division 2 västra Götaland HERR

0
FC Rosengård 1917
  • (0-1)
1
Vinbergs IF
Gå till toppen