Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Åsikter

Läsartext: Vi hoppas att du hittar balans i ditt pendlande

Vi uppskattar därför att våra anställda reser hållbart, och för Skånes framtids skull skulle vi förstås vilja att alla gjorde det. Men det finns inget krav, skriver Karin Melander och Linus Eriksson.Bild: Vegard Wivestad Grøtt Grøtt
Svar från Region Skåne angående Cornelia Kellners insändare i Sydsvenskan den 7 juni.
Läs också Ni uppmuntrar oss att åka kollektivt och gör löneavdrag när era tåg inte går
Hej! Det är nog många som känner igen sig i din beskrivning av den senaste tidens störningar i tågtrafiken. Många är frustrerade, och med rätta. Vi vet också att det inte är roligt att komma för sent till jobbet och inte heller att komma hem långt efter vad man tänkt sig. Och vi är bekymrade över vad störningarna i tågtrafiken innebär för medborgarna i Skåne och därmed många av Region Skånes medarbetare. Det går att få ersättning vid försening, men som du säger omfattar den inte förlorad arbetstid.
På Skånetrafiken arbetar vi på en mängd olika sätt för att minimera problemen. Vi arbetar tillsammans med Trafikverket för att få en robust trafik, eftersom de flesta störningarna i maj har berott på infrastrukturen. På sträckan Helsingborg–Lund har vi upp till sju tågavgångar i timmen vid tider när flest behöver åka. Vi arbetar också med att förbättra trafikkommunikationen i vår nya app. Och i ett längre perspektiv gör vi kollektivtrafiken ännu bättre genom bland annat spårvagn från Lund C till sjukhusområdet.
Det stämmer att Region Skåne har en miljöpolicy där det står det att alla medarbetare ska värna om och bidra till god miljö, bättre hälsa och hållbar utveckling, och att vi ska tillvarata och utveckla medarbetarnas miljöengagemang och stimulera ett miljöanpassat arbetssätt. Vi uppskattar därför att våra anställda reser hållbart, och för Skånes framtids skull skulle vi förstås vilja att alla gjorde det. Men det finns inget krav. Vi hoppas därför att du medan störningarna kvarstår kan hitta ett sätt att resa till ditt arbete på, som ger dig bättre balans. Välkommen att kontakta någon av oss för fortsatt samtal!

Karin Melander

HR-direktör i Region Skåne

Linus Eriksson

Trafikdirektör för Skånetrafiken
Gå till toppen