Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Man som misstänks kidnappats i Malmö återfunnen – tre män anhållna

En man kidnappades på Katrinelund under torsdagskvällen, misstänker polisen. Han återfanns av en privatperson på söndagen, som polisen nu vill komma i kontakt med. Tre män som misstänks för människorov sitter i polisens förvar sedan i fredags.

Bild: Patrick Persson
– Vi kan bekräfta att målsägande är återfunnen. Jag kan också säga att det sitter tre personer anhållna i ärendet. De har varit anhållna sedan i fredags, säger Christoffer Östlind, åklagare och förundersökningsledare.
De tre männen, som är 20-30 år gamla, är misstänkta för människorov. En av männen är även misstänkt för grovt vapenbrott.
Läs också Man i 20-årsåldern misstänks kidnappad i Malmö – saknas sedan två dagar
På söndagen återfanns den kidnappade personen, som är en man i 20-årsåldern. Han återfanns i Skåne.
– Han anträffades av en privatperson. Vi har inte identifierat den privatpersonen och vill komma i kontakt med honom.
Christoffer Östlind vill inte säga var eller mer i detalj hur mannen återfanns. Han vill heller inte kommentera om det förekommit våld eller hot om våld i samband med människorovet.
– Jag kommenterar ingenting kring målsägandens mående och liknande i nuläget. Han är tillbaka och han lever.
Läs också Stor polisinsats i Katrinelund – utreder grovt brott
Hur kommer det sig att du inte kommenterar det?
– Det är för att den uppgiften kan dels vara känslig för målsägande själv och sedan vill vi inte heller gå ut med information som kanske bara vissa känner till och andra inte ska känna till. Vi vill inte gå ut för mycket i pressen för att inte påverka vittnen eller andra, säger Christoffer Östlind.
Gå till toppen