Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Hemmaplan

Skyttekungen avgjorde för Lunds BK

Andrahalvlekarnas mästare Lunds BK var tillbaka i vinnarspåret när man besegrade Eskilsminne på bortaplan – men denna gång var det starten som banade väg. Redan efter fem minuter kunde Noraollah Amiri göra 0–1 och när sedan Andreas Birgersson fyllde på till 0–2 tio minuter senare, såg det ljust ut. Gästerna var det starkare laget i första halvlek och sårade Eskilsminne med bollar bakom hemmalagets backlinje flera gånger, det fanns chanser till fler mål.
– Vi har tjatat om att vi måste vara med från början och den här gången såg det riktigt bra ut. Vi vann dueller och jobbade precis som vi skulle, konstaterade Lunds BK:s tränare Stefan Jansson nöjt.
Dock är det sällan över innan det är över. Innan Lunds BK fick åka hem med sina tre poäng skulle det bli en skyttekungarnas batalj. Eskilsminnes Emil Åberg, som nu står på åtta mål, behövde inte ens 20 minuter i andra halvlek för att kvittera gästernas ledning, men lyckligtvis för Lunds BK hade man ett ännu starkare ess i rockärmen. Andreas Birgersson, nu tio mål, klev fram igen när han friställd av Martin Johansson säkert satte 2–3 och avgjorde matchen i den 78:e minuten.
– Vår vilja att vinna trots smällarna med deras mål avgjorde idag, tillsammans med första halvlek. Viktigt också att känna att vi kunde vinna trots att vi saknade en del folk, till exempel gick Kalle Larsson in och ersatte Martin Overgaard i backlinjen och gjorde det jättebra i sin första match i division 1, berömde Stefan Jansson.

Division 1 södra HERR

2
Eskilsminne IF
  • (0-2)
3
Lunds BK

Målskyttar

    • Andreas Birgersson 2
    • Noraollah Amiri
    Gå till toppen