Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

De ska leda fotbollssnacket i Folkets park

På torsdag drar fotbolls-VM igång och i Folkets park kommer alla matcher att visas på storbildsskärm. Nu är det klart vilka som ska leda snacket mellan matcherna: Tidigare Din Gata-profilen Hamza Ftouni på Moriskan och showmannen Cornelius Löfmark på Parktorget.

Hamza Ftouni.Bild: Vanessa Marko
Klockan 17 på torsdag den 14 juni blåser domaren igång fotbolls-VM med matchen Ryssland-Saudiarabien. Det blir den första matchen som ska visas i Moriskans trädgård i Folkets park och där visas sen alla matcher under hela turneringen.
Sveriges matcher samt semifinaler och final kommer även att visas på storbildsskärm på Parktorget.
Nu är det helt klart hur uppladdningen inför matcherna kommer att se ut i Folkets park. På Parktorget kommer Cornelius Löfmark hålla i Studio Glasnost en timme innan matchstart. Löfmark har tidigare sätts som skådespelare i ”Sällskapsresan”-musikalen och ”Kal P Dal”-musikalen, men också varit konferencier för Malmö Redhawks. I Studio Glasnost blir det intervjuer med gäster, tävlingar och musik. Måndagen den 18 juni när Sverige möter Sydkorea kommer Studio Glasnost att gästas av DJ Jepson från The Ark samt komikern Simon ”Chippen” Svensson som leder podden Della Sport.
- Jag är lika taggad som Gattuso under den italienska nationalsången samtidigt som jag är lika fokuserad och nervös som Zidane var när han kräktes, innan han så mästerligt smekte in straffen mot England, säger Cornelius Löfmark i ett pressmeddelande.
Cornelius Löfmark.Bild: Emma Larsson
I Moriskans trädgård blir det den tidigare Din Gata-profilen Hamza Ftouni som ska leda mellansnacket och arrangera tävlingar. Ftouni är idag anställd av Malmö stad för satsningarna ”Malmö forever” och ”Kul i Malmö”.
Ftouni ser fram emot den höga stämningen i Moriskans trädgård.
– Matchern med latinamerikanska länder kommer att vara bäst stämningsmässigt. När Argentina, Mexiko, Peru, Colombia spelar. Och när Spanien möter Portugal, säger Hamza Ftouni i ett pressmeddelande.
Håll koll på Malmös nöjesliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen