Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Snart kan 25 mindre bostadsrätter byggas vid Höllvikens centrumgata

Mindre bostadsrätter, butiker och nya uteserveringar. Planerna för den gamla Fina-tomten vid Falsterbovägen i Höllviken rullar på.

Bild: Vellinge kommun
Fastighetsägaren vill gå vidare med planerna på att bygga 20-25 nya bostadsrätter på tomten, som ligger i hörnet av Falsterbovägen och Norra Gyllenbergsvägen i centrala Höllviken. I bottenvåningen planeras butikslokaler på cirka 140 kvadratmeter. I samband med utbyggnaden bildas nya torghörn längs gatan, vilket kan ge verksamheter i bottenplan möjlighet till uteserveringar.
Tidigare låg den gamla Finamacken på tomten. Marken sanerades 2012 när bensinstationen lades ner. Den har sedan undersökts igen, men inga föroreningar har upptäckts.
I den nya planen, som nyligen var uppe i kommunstyrelsen, föreslås två byggnader som förenas av ett hiss- och trapphus. Ett större hus mot Falsterbovägen och ett mindre mot Norra Gyllenbergsvägen. Fastighetsägaren vill bygga husen i tre plan med en tillhörande vindsvåning. Bostäderna som planeras är mindre lägenheter med ett till tre rum.
Målet är att detaljplanen ska antas under 2018.
Gå till toppen