Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Valet 2018

Lokal debatt: Det handlar om synen på skolan och samhället

Med Sverigedemokraternas politik så stoppar vi den vingliga resan in i liberal värderelativism och värdeupplösning, skriver Hans-Olof Andersson (SD).Bild: Albin Brönmark
Svar till ”Liberalerna satsar på skolan medan SD skär ner”, 8 juni:
Läs mer: Liberalerna satsar på skolan medan SD skär ner
Philip Sandberg (L) hävdar att det är alliansen som satsar på skolan i Lund, medan Sverigedemokraterna skär ner. Javisst, alliansens nettoanslag för skolnämnden budgetåret 2019 är högre än Sverigedemokraternas. Men för året efter i EVP (ekonomi och verksamhetsplanen) så ligger alliansen bara obetydligt före Sverigedemokraterna i anslag, och för 2021 så går vi om. Så när det gäller skolnämnden ligger alliansen och Sverigedemokraterna som helhet ganska jämnt i nettoanslag.
Men Philip Sandberg verkar helt glömma den andra stora nämnden inom skolverksamheten, nämligen utbildningsnämnden. För den nämnden har Sverigedemokraterna större nettoanslag än alliansen för alla tre EVP-åren: 2019, 2020, 2021.
Men det handlar också om syn på skolan och samhället. Om alliansens budget går igenom, så kan vi räkna med att en mycket stor andel av medlen till skolan kommer att gå till att fortsätta införa mångkultur, att genomföra så kallat ”mångfaldsarbete” med mera. Med Sverigedemokraternas politik så stoppar vi den vingliga resan in i liberal värderelativism och värdeupplösning. Som vi skriver i vårt kommunala valprogram: ”Åter till en riktig skola!”

Hans-Olof Andersson

Partiföreträdare SD Lunds kommunfullmäktige
Läs mer: Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen