Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Fem kossor ska avtäckas på Luzhniki

Moskva. Dag 1.

Jag är här! Vägen hit kunde väl ha varit vackrare (Moskvas förorter får på sina håll Rosengård att se ut som Paris sjätte arrondissement), men vem är jag att klaga? Det är ju VM, baby!
På plats utanför Luzhniki med Lenin på skallen.
Jag rattar skutan själv från Ryssland i några dagar nu innan kollega Tomas Nilsson ansluter dagarna innan Sveriges andra match i gruppspelet. Vi kommer dock inte se röken av varandra under VM, jag och Tomas. Det är synd, men så får det bli. Och vi gör det ju för er skull. För att kunna täcka in en så stor del av VM som bara är möjligt.
Jag vet inte vad orden betyder, men årtalens innebörd är klar och tydlig.
Jag börjar som skrivet i Moskva. Var och hämtade ut min ackreditering på Luzhniki tidigare idag och gosse, det är en arena det. Förberedelserna pågick för fullt inför torsdagens premiär då Ryssland ska avgå med planenlig seger mot Saudiarabien.
Vi får väl se hur det blir med den saken.
I övrigt är det mycket högt och lågt kring VM. Det gamla Ryssland ska samsas med det supermegakommersiella jätteevent som detta mästerskap är.
Framför Leninstatyn utanför stadion stod det fem inplastade kor, redo att avtäckas (antar jag).
Spänningen är olidlig inför avtäckningen.
Så mycket djupare rapport än så får ni inte ikväll.
För nu ska jag minsan sova.
Imorgon blir en lång dag som börjar på CSKA:s träningsläggning där ett visst världsmästargäng tränar.
Klart slut från Moskva. Vi hörs här i VM-bloggen - eller vad det nu ska heta - från och till under mästerskapet. Häng på!
Min vy från hotellrummet i Moskva. Hur var det nu Thåström sjöng? "Utsikt mot gården i bortglömda städer, det räcker för mig".
Gå till toppen