Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pappa till terroroffer överklagar

En nära anhörig till ett av offren för dådet på Drottninggatan överklagar skadeståndet. ArkivbildBild: Fredrik Sandberg/TT
Pappan till den 11-åriga flicka som dödades vid terrordådet på Drottninggatan i Stockholm i fjol överklagar nu skadeståndsersättningen, rapporterar TV4 Nyheterna.
Mannen kallar skadeståndet på 60 000 kronor i Stockholms tingsrätt för "en förolämpning" och kräver i stället 150 000 kronor i skadestånd och utöver detta 150 000 kronor i kränkningsersättning.
Läs också Minnena från Drottninggatan satt kvar i kroppen
Mannens advokat Thomas Bodström säger att tingsrätten inte tagit "någon som helst hänsyn till de saker man borde ha gjort".
– Framförallt handlar det om flickans låga ålder och vi ser att i domstol efter domstol har man tagit hänsyn till det och dömt ut högre belopp. Men det har man inte gjort här utan tingsrätten har lagt sig på det absolut lägsta beloppet och det är direkt fel, säger Thomas Bodström till TV4 Nyheterna.
Eftersom den dömde Rakhmat Akilov valt att inte överklaga den fällande domen får flickans pappa själv betala rättsprocessen.
Gå till toppen