Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Wimans blogg

Två klubbar i två länder visar konkret intresse för Brorsson

Mittbacken tycks ha MFF:s välsignelse att gå i sommar.

Två klubbar i två olika länder visar konkret intresse för Malmö FF:s mittback Franz Brorsson. Det ena spåret är betydligt hetare och har nått längre. I det fallet ska det - som Kvällsposten tidigare rapporterade om i dag - vara så att Malmö FF accepterat klubbens bud. Enligt vad Sydsvenskan erfar kan det ligga någonstans mellan tio och tolv miljoner kronor.
Det finns enligt vad Sydsvenskan erfar inget personligt avtal klart mellan Brorsson och någon av klubbarna. Och även med klubben som det är "hett" är det en bit kvar för att det eventuellt ska bli ett avtal.
Franz Brorsson var aktuell för spel i ryska ligan vid vinterfönstret, men även om ryssarna då bjöd en högre summa än vad som är aktuellt nu (sex månader mindre kvar på kontraktet och det är inte någon välbeställd rysk klubb som bjuder denna gången) nåddes aldrig en överenskommelse med MFF och därmed blev det aldrig riktigt nära.
Franz Brorsson har ett relativt långt kontrakt. Det förlängdes 2017 och gäller till och med 2020.
Om det blir en övergång är det väl föga troligt att MFF släpper Brorsson före den första omgången till Champions League har spelats. Visserligen talar mycket för att Oscar Lewicki kommer att spela mittback en del framöver, men MFF kan inte ta in nya spelare före den 15 juli.
Gå till toppen