Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lomma

Unga idrottare från Bjärred prisas för sina insatser

Hilma Nilsson, lagkapten och tränare i Bjärreds Volleybollklubb, och Sebastian Novak, ordförande i Bjärreds optimistjolle-klubb, Bojk, får stipendier från Lomma-Bjärred Rotary för sina insatser i de respektive idrottsföreningarna.

Sebastian Novak (till vänster) är en av de två som får stipendium från Lomma-Bjärred Rotary i år.Bild: Christian Biernath Wüpping
Lomma-Bjärred Rotary delar varje år ut ett stipendium på 10 000 kronor till en person som bidragit till att skapa aktivitet och sysselsättning åt unga i Lomma kommun.
Men i år kunde man inte välja ut en vinnare bland de nomineringar som skickats in. Istället delas stipendiet på två och tilldelas både Hilma Nilsson och Sebastian Novak. De tilldelas en summa på 5 000 kronor vardera.
– Det är väldigt hedrande. Det är kul att få någon form av erkännande, att man gjort något bra, säger Sebastian Novak.
Han är 23 år och har har varit ordförande för Bojk sedan i november förra året.
Hur har tiden som ordförande varit hittills?
– Det har varit en rolig utmaning. Det är mycket att göra, men det går bra. Jag är omringad av duktigt folk så det har löst sig.
Är du den yngsta ordförande man haft i föreningen?
– Jag vet faktiskt inte, men jag är nog en va de yngsta i alla fall.
I motiveringen till varför du ska få stipendiet beskriver Rotary dig som en förebild och mentor för unga. De skriver också att du är med och utbildar framtidens ledare i klubben. Vad tänker du om den beskrivningen?
– Det är det jag försöker göra. Jag kan inte driva en förening på egna krafter, det bästa jag kan göra för föreningen är att få många engagerade. Många kan göra mycket tillsammans.
Vad är det bästa med Bojk?
– Gemenskapen och att man kan vara ute och idrotta. Segling är fantastiskt, säger Sebastian Novak.
Stipendierna ska delas ut under en ceremoni i nästa vecka.
Gå till toppen