Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Brand i radhus på Högaholm: ”Någon kastade in brinnande föremål”

På onsdagen började det brinna i ett radhus på Axel Danielssons väg i området Högaholm. Enligt räddningstjänsten hade någon kastat in ett brinnande föremål i uterummet.

Det har börjat brinna i ett radhus på Axel Danielssons väg.Bild: Patrick Persson
Larmet kom 23.50. Det hade börjat brinna i ett radhus på Axel Danielssons väg i området Högaholm och räddningstjänst och polis ryckte ut.
– Någon hade kastat in ett brinnande föremål i ett uterum, oklart vad, säger Mattias Sköld, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.
De boende släckte delvis ner branden med en pulversläckare. Räddningstjänsten släckte sedan ner branden helt och hållet, men mycket rök hade spridit sig i byggnaden. Ingen person skadades i branden.
Polisen hade på onsdagsmorgonen inga uppgifter om exakt vad det var som orsakade branden. Men med anledning av att det funnits en spridningsrisk till andra bostäder har det gjorts en anmälan om grov mordbrand. Det finns ingen misstänkt för branden.
Läs alla artiklar om: Bränder i Malmö
Gå till toppen