Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Brand i skola i Västra hamnen

På onsdagen började det brinna i en papperskorg intill fasaden till en skola på Västra varvsgatan. Branden spred sig in genom ett fönster och skadade ett klassrum och byggnadsfasaden.

Strax innan midnatt började det brinna i fasaden till en skola på Västra varvsgatan.Bild: Patrick Persson
Larmet kom strax innan midnatt. Det hade börjat brinna i en papperskorg intill en skola på Västra varvsgatan i Västra hamnen.
Branden spred sig till fasaden och in genom ett fönster. Klassrummet innanför blev mer eller mindre totalförstört. Räddningstjänsten var dock snabbt på plats och kunde släcka branden innan den spred sig ytterligare.
Enligt uppgifter till Sydsvenskan såg vittnen hur ett antal personer kastade ett föremål mot byggnaden och sedan försvann i en bil.
Vid 00.30-tiden var branden släckt och räddningstjänsten arbetade med att vädra ut lokalerna samt riva ner delar av fasaden för att kontrollera att det inte fanns några glödbränder i konstruktionen.
Polisen har gjort en anmälan om mordbrand då det funnits en påtaglig spridningsrisk och naturlig brandorsak saknas. Det finns i nuläget ingen misstänkt.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Läs alla artiklar om: Bränder i Malmö
Gå till toppen