Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Från Tyskland till Saudi – i 140 blås på motorvägen

Dag 2. Moskva, Vatutinki, Moskva.

En dag som visade sig skulle bli en väldigt typisk day in the life of mästerskaps bevakning.
Den började dock med en alldeles oväntat förnämlig frukost. Med kefir! Första gången sedan barndomen jag ätit det. Man skulle kunna säga att min första ryska referenspunkt är bilden på Vasilijkatedralen på förpackningen.
Sen mötte jag upp med Petter på Bildbyrån för tunnelbaneresa till Tysklands träningsanläggning på något som skulle heta CSKA Base Camp.
Den tyska träningen utanför Moskva, som jag till slut hann till.Bild: PETTER ARVIDSON
Problemet var bara att vi lite halvt (det var megasvårt att kolla upp) förutsatt att detta låg i anslutning till CSKA Moskvas hemmaarena vid tunnelbanestationen med samma namn.
Så var det ICKE.
Efter att ha jagat runt i en timme gav vi upp, roamade loss, och insåg att tyskarna fanns en timmes bilväg bort - utanför stan. Ett argentinskt journalistpar hade gjort samma misstag som vi. De gav upp. Men vi ropade in närmsta taxi och satte iväg. Och visst hann vi.
En timmes tysk träning och snack med lite olika figurer (hej Arne Friedrich!) blev resultatet.
Fest i Moskvas centrum, som jag tyvärr inte hann till.Bild: GLEB GARANICH
Därefter snabb inkastning av vad som bäst kan beskrivas som polarkaka med varm skinka och ost ovanpå - och tillbaka in till stan. Mot Luzjniki.
I taxin gjorde jag två snabba observationer.
1) Moskva är sanslöst stort (bra spaning!) och husen enorma (applåder!).
2) Folk kör som idioter. Jag fick säga till vår chaufför att sakta ner efter att han kastat sig fram och tillbaka på motorvägen i 140 blås. Han fattade inte vad jag sa, och körde således vidare som han behagade. Och han var inte ensam om att uppträda på det viset i Moskvatrafiken.
Väl framme var det dags att hamra text och glo på Saudiarabiens träning (Rysslands hann vi inte) och hamra lite mer text för att till slut åka till hotellet för att äta och hamra lite mer text.
Morgondagens skådeplats. Luzjniki. Som jag ämnar att hinna till.Bild: PETTER ARVIDSON
Och när jag nu, 22.30, slänger ett snabbt öga i bildarkivet inser jag att det pågått full karneval inne i centrala Moskva. Och här sitter jag...
Men så är det på mästerskap.
Viljan av att kunna klona sig blir sällan starkare.
Gå till toppen