Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Mellangården i Bullerbyn till salu – igen

Mellangården i Bullerbyn till salu – igen. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg / TT
Minns du Mellangården – ett av de röda husen med vita knutar i Astrid Lindgrens Bullerbyn? Det handlar om trähuset där sagans berättarjag, Lisa, växer upp med sina två äldre bröder Lasse och Bosse. Nu kan den som är beredd att hosta upp några hundra tusen köpa Mellangården i den småländska idyllen utanför Mariannelund. Huset där författarens pappa Samuel August växte upp är nämligen till salu – igen, rapporterar Vimmerby Tidning.
Förra gången drogs huset tillbaka från marknaden, sedan bolaget Astrid Lindgrens Värld gjort anspråk på arvet. Men efter det att Allmänna Arvsfonden precis beslutat att Astrid Lindgrens Värld inte anses ha tillräcklig koppling så är trähuset åter ute på marknaden.
Prislappen ligger i nuläget på 850 000 kronor. Billigt – eller ej?
– Själva fastigheten är av ganska enkel standard, så tittar man på det är det ju rimligt. Det är väldigt svårt att bedöma vad någon är villig att betala för kulturvärdet, säger Susanne Gustafsson på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, till tidningen.
Gå till toppen