Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Nytt musikcommunity i Malmö ska samla klassiskt tränade musiker

Malmömusikerna Nathan Larson och Gerda Holmquist startar ett nytt experimentellt musikprojekt som ska fungera som community för obundna utbildade klassiska musiker i regionen. När man behöver en viss kompetens till en inspelning så ska man kunna kontakta Subchamber Ensmble.

Gerda Holmquist och Nathan Larson.Bild: Sara Johari
På torsdagskvällen är det premiär för ett nytt musikprojekt i Malmö. Då uppträder för första gången Subchamber Ensmble och initiativtagare till gruppen är Nathan Larson och Gerda Holmquist. Nathan Larson är den amerikanske rockmusikern som gifte sig med The Cardigans-sångerskan Nina Persson och flyttade till Malmö där han skapar filmmusik och förra året arrangerade festivalen Dream Music. Då stod han bland annat på scen tillsammans med Gerda Holmquist, cellist från Malmöstråkkvartetten Vindla String Quartet.
Nu har de två grundat Subchamber Ensmble som ska fungera som ett community för klassiskt tränade musiker i regionen.
– Det finns en hel fantastiska musiker som har utbildat sig på Musikhögskolan, men som har svårt att hitta jobb. Samtidigt har jag och många andra behov av duktiga musiker. Så vi tänkte göra det här till en grupp där man kan fråga efter musiker. Om jag behöver en harpist så kan jag få hjälp från communityt, säger Nathan Larson till Dygnet Runt.
När man har ungefär tjugo musiker i communityt så ska man skapa musikerprofiler på Subchamber Ensmbles hemsida, så att alla intresserade kan se utbudet.
Torsdagens gratiskonsert på Obra med fem musiker i Subchamber Ensmble ska dokumenteras och med hjälp av filmen ska man börja leta efter ekonomiskt stöd för att få igång verksamheten.
– Det vore ju fantastiskt om vi kunde hitta en gemensam lokal, säger Nathan Larson.
Subchamber Ensmbles premiärkonsert äger rum torsdagen den 14 juni klockan 18 på galleriet Obra på Stora Varvsgatan 12–14 i Malmö.
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen