Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sonja Skibdahl spelar på Lundapride för fjärde året i rad

En rad artister spelar på lördag i Pridepark i Lundagård. En av dem är singer-songwritern Sonja Skibdahl.

Sonja Skibdahl står på scen på lördag klockan 16.40.Bild: Senad Honic
– Att spela här har blivit tradition för mig. Det känns kul att komma tillbaka - Pride är ett sådant viktigt arrangemang. Lundapride är ju relativt nytt, så det är spännande att komma tillbaka och se hur det växer år från år, säger Sonja Skibdahl som tidigare samma dag också spelar på Mossagårdsfestivalen i Veberöd.
För två år sedan skrev hon tillsammans med Daniel Pecovnik och Mattias Svensson en låt till Lundapride, med titeln Love (We are Proud) .”
”We are proud, we are strong, we are love” går refrängen i poplåten.
– Den kommer jag att framföra i år också, fast i en akustisk version eftersom jag ska köra solo. Det blir jag och min gitarr. I övrigt blir det låtar som fokuserar på temat kärlek eftersom det passar i sammanhanget. Jag kommer också att slänga in ett par helt nya låtar.
Sonja Skibdahl är soloartist och men också en av medlemmarna i gruppen Sorgenfri med bas i Malmö. Sin egen musik beskriver hon som ”En blandning av en massa olika genrer, med en touch av finskt vemod, men också en massa glädje.”
– På sistone har jag faktiskt börjat skriva lite gladare låtar och jag tror generellt att mina låtar kan tilltala en ganska bred publik, säger hon.
Sonja har vid sidan om musikkarriären en bakgrund som lärare, men just nu arbetar hon med ”Låt med mig", ett speciellt projekt som finansieras av Arvsfonden.
– Det är ett jättespännande arbete där jag under tre år skriver låtar tillsammans med elever från 8 år upp till gymnasieåldern som har olika kognitiva funktionsskillnader.
Förutom spelningen på Mossagårdsfestivalen och Lundapride har Sonja även en spelning på Malmö Live inplanerad den 15 juni.
– 21 juni spelar jag med Sorgenfri på Råhuset i Köpenhamn. Efter det planerar vi att gå in i studion för att äntligen mixa klart vår nästa skiva.
Vad kännetecknar Lundapride?
– Stämningen! Det är så mycket glädje i luften. Jag behöver liksom inte köra igång publiken - de är redan peppade.
Gå till toppen