Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Regnbågsfärgad helg i Domkyrkan

På fredag kväll blir det ”Nattkyrka i regnbågens färger” och på söndag erbjuds Regnbågsmässa i Domkyrkan. Evenemangen är två av punkterna i Lundaprides program.

Musikern Per Lundahl medverkar i Nattkyrkan regelbundet. På fredag är han med och arrangerar ”Nattkyrka i regnbågens färger” i Domkyrkan.Bild: Cecilia Lindberg
Svenska kyrkan i Lund har deltagit i Lundapride sedan starten. För prästen Jonas Persson är det en självklarhet att kyrkan ska arbeta inkluderande året om:
– Vi är alla en del av Guds skapelses nyanser, säger Jonas Persson som dels deltar i ”Nattkyrka i regnbågens färger”, dels i en Regnbågsmässa som hålls på söndagen i Domkyrkan.
– Regnbågsmässa håller vi några gånger om året, exempelvis på World Aids Day och nu senast i samband med Karnevalen. På söndag blir det en mässa där vi anknyter till temat på Lundapride, säger han.
I Regnbågsmässan finns också plats för en så kallad popup-kör. Det är en kör som sätts samman under dagen och vem som helst kan till Domkyrkans organist Robert Bennesh anmäla sitt intresse att vara med.
Även på fredagskvällen blir det regnbågstema i Domkyrkan. Då arrangeras ”Nattkyrka i regnbågens färger”.
– Tanken med Nattkyrkan är att erbjuda en lugn och kravlös stund där musiken utgör en stor del. Det blir en skön stämning och är ett komplement till andra livligare arrangemang, säger Per Lundahl som medverkat i arrangemanget Nattkyrkan sedan starten 2004.
I fredagens Nattkyrka, som är säsongens sista, blir det en kort mässa inramad av musik där kören Ström från Malmö sjunger varvat med Per Lundahls akustiska gitarrspel.
– Kören har sitt budskap och prästen Jonas anknyter till pridetemat i sin mässa. Det vi tycker är viktigt är att det är ett inkluderande budskap: hit är alla välkomna oavsett vem man är, säger Per Lundahl.
Fakta

Pridehelgen i Domkyrkan

Fredag 15 juni, klockan 21: ”Nattkyrka i regnbågens färger” i Domkyrkan. Medverkande: Per Lundahl (gitarr), kören ”Ström”, prästen Jonas Persson och diakon Sandra Lindqvist. Kaffe serveras.

Söndag 17 juni, klockan 19.30. Regnbågsmässa i Domkyrkan med komminister Jonas Persson. Körsång.

Läs alla artiklar om: Lundapride 2018
Gå till toppen