Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Tretton37

Snabbväxande it-konsult expanderar utomlands

It-konsultbolaget Tretton 37 öppnar kontor i Sloveniens huvudstad Ljubljana. Syftet med det nya kontoret är att få tillgång till landets mjukvaruutvecklare.

Frank Hennekens är vd för it-konsultbolaget Tretton 37 som snart öppnar kontor i Sloveniens huvudstad Ljubljana.
Tretton 37 har vuxit snabbt sedan starten 2010, och företagets cirka 160 anställda är fördelade på fyra kontor: Lund (huvudkontor), Helsingborg, Borlänge och Stockholm.
Nu är man även startgroparna för en expansion utanför Sveriges gränser. Efter sommaren öppnar bolaget ett kontor i Sloveniens huvudstad Ljubljana för att få tillgång till landets mjukvaruutvecklare.
– Ljubljana har ett stort och välkänt tekniskt universitet som är en god källa till kompetens som vi efterfrågar. Hela Slovenien har också en välutvecklad it-bransch med många duktiga utvecklare, säger Frank Hennekens, vd för Tretton 37.
En annan anledning till att valet föll just på det lilla centraleuropeiska landet är att en av medarbetarna på Tretton 37, Nejc Palir, kommer från Slovenien.
Nejc Palir ska bygga upp Tretton 37:s verksamhet vid bolagets nya kontor i Ljubljana.Bild: Tretton 37
– Han har tagit på sig utmaningen att etablera Ljubljana-kontoret och bygga upp verksamheten där nere. I det här fallet har vi en utmärkt möjlighet att nyttja kunskapen hos en kollega som verkligen kan den lokala marknaden, språket och kulturen, säger Frank Hennekens.
Till årsskiftet hoppas Frank Hennekens att Ljubljana-kontoret är bemannat med fem-tio anställda.
– Vi ser huvudsakligen Ljubljana-kontoret som en bra plattform för fortsatt rekrytering av it-kompetens, en möjlighet för oss att hitta rätt människor till vår organisation, säger han.
Förra året uppges Tretton 37 ha ökat omsättningen med nästan 40 procent till drygt 140 miljoner kronor och 2016 gjorde bolaget en vinst på drygt 8,7 miljoner kronor efter finansnetto, enligt officiella siffror.
Frank Hennekens vill dock inte avslöja fjolårets vinst, med hänvisning till att resultatet ska bakas in i siffrorna för hela koncernen:
– Den uppgiften kommunicerar vi inte i nuläget. Men jag kan i alla fall säga att det är ett bra resultat som vi är stolta över.
Gå till toppen