Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Trafik

Fyra personer till sjukhus efter olycka på E22

Två trafikolyckor inträffade på kort tid vid Arlöv, trafikplats Kronetorp, och orsakade stopp i trafiken och långa köer. Trafikanter berättar om bilförare som körde mot trafiken för att komma från platsen. Fyra personer fördes till sjukhus efter en av olyckorna. En flicka i tonåren skadades allvarligt. Vägen var avstängd från 17-tiden till strax innan 19.

Bild: Patrick Persson
Det var klockan 17.06 som det kom larm om att tre personbilar varit inblandade i en kollision bakifrån på E22, i höjd med Arlöv i norrgående riktning.
– Det kan vara fler bilar inblandade, men det är beställt bärgare till tre bilar, sa Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Enligt SOS Alarm behövde ingen person föras med ambulans till sjukhus efter den olyckan.
Bild: Patrick Persson
Klockan 17.37, alltså ungefär en halvtimme efter den första olyckan, kolliderade tre bilar med varandra vid Arlöv enligt uppgifter från SOS Alarm. Alla personer var vid medvetande efter olyckan, enligt inledande uppgifter.
Fem ambulanser skickades till platsen och räddningstjänsten klippte i en av bilarna för att göra så kallat ”säkert uttag” av en eller flera personer i bilen. Totalt behövde fyra personer föras till sjukhus.
– Vi har klippt upp taket på en bil och gjort ett säkert uttag, säger Patrik Nilsson, inre befäl vid räddningstjänsten.
Enligt Region Skåne hade en flicka i tonåren allvarliga skador när hon inkom till akuten i Malmö. En kvinna i 50-årsåldern hade lindriga skador.
Trafikanten Jenny Eriksson passerade en av de två olyckorna.
– Det är en som har kört in riktigt rejält bakifrån på en vit personbil. Det står verkligen helt still. Det är många som försökte ta sig av vägen och köra via Åkarpsavfarten, sa hon.
En annan trafikant berättade för Sydsvenskan att flera bilförare som skulle köra ut på motorvägen vände och körde mot färdriktningen.
Klockan 18.48 öppnade vägen igen.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen