Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Altitude meetings startar förändringsskola för unga

Mötesarrangören Altitude meetings i Malmö startar förändringsskolan Altitude academy för att stötta framtidens ledare.

Yasemin Arhan Modéer är vd för Altitude meetings och driver Studio meetingpoint.Bild: Lars Brundin
– Genom våra olika engagemang har vi insett att det finns så sjukt mycket duktiga människor som inte har kontaktnäten och inte riktigt kunskapen för att utnyttja sin fulla potential. Med vår kunskap och våra kontaktnät kan vi kan slipa ner trösklarna för dem, säger Yasemin Arhan Modéer, vd för Altitude meetings.
Utbildningen ska dra igång i september och riktar sig till dem mellan 18 och 30 år som på något sätt vill arbeta med hållbarhetsutmaningar, demokrati och mångfald. Den är gratis, sträcker sig över ett läsår och är något man gör vid sidan om studier eller annat.
– Vi planerar träffar en gång i månaden. En plats innebär också fri tillgång till allt vi gör, från stora arrangemang som The bridge till workshops för en enskild kund.
Deltagarna ska lära sig att bli bra ledare och talare, skapa nätverk, arbeta strukturerat och hålla möten som ger resultat.
– Var man sen landar som ledare är mindre viktigt än vad man gör. Socialt entreprenörskap kan leda till att man löser stora globala frågor eller skapar meningsfull sysselsättning lokalt. Jag tror att var och en har en potential att göra samhället bättre. Vi vill väcka insikten att de flesta också har drivkraften. Min förhoppning är att detta kan trigga igång fler människor och att det i förlängningen bidrar till hela samhället.
Gå till toppen