Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Valet 2018

Centerpartiets nya toppnamn i Staffanstorp vill att miljöambitionerna höjs

Staffanstorps kommun måste ta sig upp i miljörankingar. Det tycker Robert Wedmo (C), som är andra namnet på Centerpartiets valsedel till kommunvalet.

Robert Wedmo är 39 år och bor i Orkesterbyn.Bild: Maria Baaring
Vem är du?
–Jag är mark- och växtagronom och driver en liten miljökonsultbyrå. Men mest är jag pappa och make, det är det som är det viktiga.
Varför vill du engagera dig i Staffanstorpspolitiken?
– Det är ganska enkelt, istället för att gnälla så vill jag försöka förändra. Och nu är mina barn så pass stora att jag känner att jag har den tiden.
–Jag valde att gå med i Centerpartiet därför att de är pragmatiska. Miljöpartiet hade kanske varit det "logiska" valet, men jag tycker inte att deras lösningar fungerar i praktiken. Det måste ändå i min värld gå att förverkliga visionerna.
Så vilka är dina politiska visioner?
– Ett grönare och mer miljötänkande Staffanstorp. Det är för låga ambitioner i kommunen, varje gång det görs en miljörankning hamnar Staffanstorp i botten. Sedan när det gäller problem med bus är det jättebra att det stärks upp med ordningsvakter, men vi måste gå till botten med grundproblematiken och försöka få ungdomar att själva inse vad de vill göra med sina liv.
Läs alla artiklar om: Ny på valsedeln
Gå till toppen