Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Wimans blogg

Champions League-kvalets första stapplande steg är taget

Ett av de här fyra lagen kan få möta Malmö FF.

Med ett nytt upplägg har nu förkvalet till Champions League-kvalet lottats och resan in i den mäktiga tävlingen 2018/2019 har påbörjats.
Några lag - från de lägst rankade nationerna - har även tidigare fått spela ett förkval. Men nu är spelformen annorlunda.I slutet av juni samlas de fyra lagen i Gibraltar, där man genomför en miniturnering, vilken består av två semifinaler och en final.
Den 26 juni spelas semifinalerna enligt följande:
FC Santa Coloma, Andorra–Drita, Kosovo.
La Fiorita, San Marino–Lincoln Red Imps, Gibraltar.
Vinnarna i de båda matcherna går till en final där "priset" för segraren är en biljett in i kvalomgång 1. Finalen spelas den 29 juni.
Vinnaren av denna final kan alltså åtminstone teoretiskt sedan lottas mot Malmö FF i den första omgången av kvalet till Champions League. Alla lagen håller till i södra Europa, men när Malmö FF lottades mot FK Vardar i fjor var det ett tecken på att Uefa inte är lika strikt längre vad gäller de geografiska hänsyn man trots allt tar i de första kvalomgångarna. Att detta förändrades i fjor kan till viss del ha berott på hur lagen var spridda geografiskt.
De två första riktiga omgångarna i kvalet till CL lottas alltså på tisdag den 19 juni. Preliminär uppgift om tid är 12.00.
Gå till toppen