Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

I helgen är det dags för årets Lundapride

Parad, nattkyrka och partidebatt. Det är några av inslagen i årets upplaga av Lundapride som äger rum i helgen.

Under Lundapride 2017 var det många som ville delta i Pride-paraden.Bild: Hussein El-alawi
Årets tema är Frihet – något som arrangörerna motiverar som extra angeläget för den grupp de representerar i en tid då extremistiska grupperingar växer sig starkare.
Fest och glädje kommer blandas med allvarliga ämnen under festivalens tre dagar. På fredag blir det Pride Pool Party på Högevallsbadet och Nattkyrka i Domkyrkan.
På lördag väntar aktiviteter i Lundagård under hela dagen – en plats som under helgen går under namnet Pride Park. På programmet står bland annat en show med dragqueen-artisten Sharday och musik med singer–songwritern Sonja Skibdahl.
Klockan tre på lördag är det dags för den stora Pride-paraden som ska tåga genom Lund. Med start vid Lundagård är alla välkomna att delta.
På söndag avslutas sedan Pridehelgen med bland annat en partidebatt om HBTQIA(+)-politiken i Lund och filmvisning på Kino.
Fakta

HBTQIA(+)

HBTQIA(+) är en förkortning för könsidentiteter och sexuella identiteter: homosexuell, bisexuell, trans, queer, intersexuell och asexuell. (+) står för övriga identiteter.

Gå till toppen