Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Ingen Wawrinka i Båstad

Stan Wawrinka skulle bli ett av de största namnen i sommarens Båstad-tennis. Nu meddelar den schweiziska stjärnan att han tvingas lämna återbud.

Stan Wawrinka.Bild: DANIEL STILLER
Den tidigare världstrean Stan Wawrinka stoppas av sitt läkarteam från att spela sommarens tennisturnering i Båstad. Tennisstjärnan anses inte kunna spela alls under årets grussäsong och rekommenderas därför att inte ställa upp i Båstad för att rehabilitera sitt tidigare opererade knä. Skiftena mellan olika underlag anses påfresta för mycket för Wawrinka som jobbat sig tillbaka efter knäskada.
– Jag såg väldigt mycket framemot att göra min debut i Båstad eftersom jag hade hört mycket gott om den här turneringen, säger han i ett pressmeddelande.
– Det är aldrig snyggt att inte komma till spel i turneringar, men jag behöver lyssna på mitt medicinska team och följa deras rekommendationer. Jag har jobbat hårt sedan nästan ett år för att var där jag är nu och jag vill inte ta någon risk och få ett bakslag.
Han beklagar också att inte kan ställa upp i Gstaad och spela inför sina hemmafans.
Wawrinka kommer istället förbereda sig för grästurneringarna Queens och Wimbledon.
Till Båstad kommer bland annat David Ferrer, Fernando Verdasco, Albert Ramos-Vonolas, Elias Ymer och grekiska stjärnskottet Stefanos Tsitsipas.
Gå till toppen