Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Mossagårdsfestivalen firar 10 år med hampa

Hampacocktails, häng i gräset, barnshower och både nationellt kända och lokala artister. I helgen blir det musik- och upplevelsefestival utanför Veberöd i dagarna tre.

Artisterna spelar på Gårdsscenen eller i Mossabaren under festivalen. Arkivbild från 2015.Bild: Patrick Persson
Den 15-17 juni fylls Mossagården med omnejd av musik, barnteater, workshops och ekologisk vegetarisk mat.
Den första festivalen på den kringbyggda gården från 1800-talet ägde rum i augusti 2008. Då kunde man vandra i en fyra meter hög hampalabyrint.
Nu när festivalen istället arrangeras i juni är hampan inte tillräckligt hög. Men det kompenseras detta jubileumsår med olika typer av mat och dryck som innehåller hampa, som falafel, hempy latte, smoothie och cocktail.
Akrobatikuppvisning under festivalen 2012. Mossagårdsfestivalen har ett digert program för barn.Bild: Linda Axelsson
Förutom att yoga på relaxängen, gå kurs i trädbeskärning, lära sig jonglera och göra dockor av rotfrukter kan besökarna lyssna på en mängd musikakter.
På repertoaren står bland andra Ebbot med kompbandet The Crystal Methmaids, Simone Moreno, Tingsek, Steso Songs och Lundabandet Hedda Hatar.
När scenprogrammet är slut för kvällen tar Klubb Mossa vid med dj:s och dans i Ängstältet.
Festivalen öppnar klockan 13 på fredagen och pågår till tre på natten. På lördagen och söndagen är tiderna 11-03 respektive 11-23.
Sångerskan Aimée Lindekrantz Hansén kommer till festivalen med sitt indierockband Hedda Hatar.Bild: Patrick Persson
Gå till toppen