Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Rösler nöjd med första passet: ”En bra nivå”

Första träningen är gjord för nye MFF-tränaren Uwe Rösler. Och han gillade vad han såg. Det var hög intensitet.
– Om det var för tufft? Nej, det var en bra nivå. Det man gör i träning gör man i match.

Uwe Rössler på första MFF-träningen. Här tillsammans med Olof Persson, Jens Fjellström och Andreas Georgsson.Bild: Peter Frennesson
En och en halv timme i på grönt härligt gräs på gamla Malmö stadion. Rösler gillade vad han såg.
– Det blev en tuff träning. Spelarna gjorde vad jag hade hoppats på. Jag är väldigt nöjd, sa Uwe Rösler.
Ett hundratal himmelsblå supportrar hade samlats runt Stadionmattan. På ena långsidan satt en banderoll: Willkommen Uwe!
– Det känns väldigt bra att vara här i Malmö. Solen skiner, en härlig gräsmatta att träna på. Inspirerade spelare. Jag har en bra känsla. Det var många som ville visa upp sig.
Röstläget var fortfarande dämpat. Halsinfektionen börjar ge med sig och nu har han slutligen stökat undan en del privat för att kunna börja jobba på plats i Malmö. Familj, fru och två barn, är fortfarande kvar i England.
– Jag är väl inte hundraprocentig än, men allt här i Malmö är hundra procent. Det är väldigt lite som jag ändrat på i träningsväg. Så kommer det även att vara även på fredagen. I nästa vecka blir det mer det jag vill trycka på.
Första träningsmatchen är mot Molde redan på onsdag, 20 juni. Rösler tycker det är för tidigt att tala system och spelare.
– Har jag tre kanonanfallare så spelar jag med tre anfallare. Det vore dumt att sätta en sådan spelare på bänken. Och om vi talar om nyförvärv inför Europaspelet, så är jag inte personen som kommer in och begär fem nya spelare på direkten. Det viktiga nu är att vi är beredda den 7 juli, och det kommer vi att vara, förklarade Rösler.
Spelarna i U21- och U19-landslaget – bland annat proffsaktuelle Franz Brorsson – fanns inte med på Röslers första träning. De hade ledigt. Däremot deltog Anel Ahmedhodzic på träningen, en 19-åring som lämnade för Nottingham för två år sedan. Men det rörde sig bara om ett semesterbesök.
Läs mer: TV: Första passet med nye MFF-tränaren
Läs mer: Uwe Rösler efter första träningen med MFF: ”Jag är mycket nöjd”
Gå till toppen