Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

"Skönt när vattenspridaren är i gång"

Spelarna tänker inte bara på VM-öppningen mot Sydkorea. Även den ryska värmen finns i deras huvuden. – Det är skönt när vattenspridaren är i gång, säger Mikael Lustig.

Mikael Lustig, till vänster, tycker att det är varmt i Gelendzjik.Bild: Maja Suslin/TT
Med Sveriges val av Gelendzjik som VM-bas följde sommarheta dagar. Under landslagets vistelse i den ryska kurorten har temperaturen stadigt legat runt 30 grader.
Hettan har gjort att Svenska fotbollförbundet har beordrat att Spartak-stadions plan ska vattnas även under pågående träning, och för spelarna har det blivit ett svalkande inlägg i förberedelserna inför VM-öppningen mot Sydkorea.
– Det är varmt, men det var ändå skönt att vi fick en del värme i Stockholm och Båstad också. Det är inte den här första känslan när värmen kommer, att man blir lite chockad, utan nu vet man om vad det handlar om, säger Mikael Lustig.
– Det är skönt när vattenspridaren är i gång under träningen.
Spelarna har inte fått några speciella direktiv av ledningen, utöver att de ska se till att fylla på ordentligt med vatten före, under efter träningarna.
– Det gäller att försöka få i sig mycket vätska och sedan återhämta sig på hotellet. Vi är inte så mycket ute i solen när vi är där utan vi är mest inne. Det är varmt, men jag försöker njuta också. Jag får inte så mycket sol i Swansea, säger Martin Olsson.
Robin Olsen:
– Det är väldigt varmt därute. Men skönt också. Vi ska inte klaga.
– Det gäller att hälla i sig vatten konstant. Jag har inte koll på hur mycket exakt men det blir några flaskor.
Varmt kommer det även att vara när Sverige öppnar VM med matchen mot Sydkorea i Nizjnij Novgorod klockan 15.00, lokal tid, på måndag.
Enligt tidiga väderprognoser väntas temperaturen då vara runt 25 grader.
– Det blir lite svalare än det här, men det är klart att det påverkar matchbilden. Oftast när man spelar, speciellt för mig i Skottland, kan man hålla ett jämnt tempo i 90 minuter, men nu får man vila med bollen, säger Mikael Lustig.
– Det kanske kommer att se lite tempofattigt ut ibland, skulle jag tippa, i det här VM:et. Men när man väl går för det måste man göra det.
Gå till toppen