Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nyheter

Snabbkoll på nattens nyheter – detta hände när du sov

16 rebeller dödade i Colombia, EU enigt om energimål 2030, amerikanskt räntebesked sänker Asiens börser – och en tuff tvättbjörn trollband Twitter. Det är några av nyheterna som inleder den här dagen.

Rebeller dödade i Colombia

I Colombia har 16 medlemmar i en utbrytargrupp från den tidigare gerillarörelsen Farc dödats i en militärinsats vid gränsen mot Venezuela, enligt landets myndigheter. En högt uppsatt befälhavare i rebellgruppen uppges vara en av de döda.
Läs också Rebeller dödade i colombiansk militärinsats

EU enigt om energimål 2030

Bild: Michael Sohn
EU har kommit överens om nya hårdare – och bindande – regler för grön energi i framtiden, meddelar Europaparlamentariker Fredrick Federley (C). Senast 2030 ska andelen förnybar energi vara minst 32 procent.
Läs också EU enigt om energimål 2030

Räntebesked sänke i Asien

Det är nedåt på ledande Asienbörser efter onsdagens besked från USA:s centralbank Federal Reserve om ytterligare räntehöjningar i år samt på farhågor om ett globalt handelskrig. I Tokyo ligger Nikkei 225-index på minus 0,4 procent.
Läs också Fed-besked sänke i Asien

Tuff tvättbjörn trollband Twitter

I USA andas tusentals människor ut sedan en hisnande historia om en tvättbjörn som klättrat upp på en skyskrapa fått ett lyckligt slut. Tvättbjörnen nådde till slut ända upp på taket och kunde sättas i säkerhet ut i naturen.
Gå till toppen