Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Spårvägsbygget kan göra det tomt i vattenkranarna i helgen

Spara på vattnet i helgen. Det är VA Syds uppmaning till boende i Lund. Ett stort ledningsarbete i samband med spårvägsbygget kan påverka vattentillförseln.

Boende i Lund, Södra Sandby och Flyinge måste ta det lugnt med spolandet i kranar i helgen. Annars kan det bli problem när VA Syd ska koppla in huvudvattenledningen mot vattentornet i Lund.Bild: Christer Wahlgren
Vattenförbrukningen har varit ovanligt hög i stora delar av Sverige under de senaste veckornas värmebölja. I Lund har vattenförbrukningen legat 30 procent över normalt.
För att det inte ska bli problem när huvudvattenledningen mot vattentornet i Lund ska kopplas in på lördag uppmanas därför boende i Lund, Södra Sandby och Flyinge med omnejd att inte använda mer vatten är nödvändigt under helgen.
- Arbetet kommer att gå bra om det råder normal dricksvattenförbrukning. Vi fyller upp vattentornet och våra reservoarer för att vattnet ska räcka även när vi stänger huvudvattenledningen, säger Linda Hellfalk, projektingenjör på VA Syd i ett pressmeddelande.
Inkopplingen är en del i arbetet med spårvägen. VA Syd har lagt om nästan hela VA-nätet från Clemenstorget fram till E22 eftersom ledningarna inte kan ligga under spårvägen; de behöver vara lätta att komma åt vid eventuella driftstörningar.
Gå till toppen