Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Las Vegas skriver NHL-kontrakt med Lucas Elvenes

Lucas Elvenes skriver treårskontrakt med Las Vegas. Rögle får över två miljoner kronor i ersättning, men det är oklart om klubben får behålla honom nästa säsong.
– Det känns lite overkligt, säger forwarden.

Under fredagen rapporterade HD att Rögles forwardstalang Lucas Elvenes, som fyller 19 år i augusti, var nära att skriva på ett NHL-kontrakt för Las Vegas, som förlorade Stanley Cup-finalen mot Washington under sin första säsong i världens bästa liga.
Under kvällen blev nyheten officiell och kontraktet sträcker sig över de kommande tre säsongerna.
– Jag är jätteglad. När jag hörde att de var intresserade att skriva kontrakt med mig så blev jag överlycklig. Mitt mål har alltid varit NHL, säger Lucas Elvenes till Rögles webbplats.
Lucas Elvenes blev draftad av Las Vegas förra sommaren. Under säsongen som gick gjorde han dubbla genombrott, först i Oskarshamn i hockeyallsvenskan och därefter i SHL med Rögle.
Hans kontrakt med Las Vegas innebär att Rögle får en stor summa i ersättning, uppskattningsvis drygt två miljoner kronor.
Om talangen blir kvar i SHL nästa säsong återstår att se. Las Vegas äger rättigheterna till Lucas Elvenes och hans framtid lär avgöras först efter sommarens läger i Nordamerika.
Tidigare har Lucas Elvenes sagt att Las Vegas, Rögle och hans agent är inställda på att han ska spela en säsong till i Sverige.
Efter det påskrivna avtalet säger han:
– Det beror ju helt på hur det går för mig och vad Las Vegas känner. Jag är än så länge inställd på SHL-spel med Rögle i vinter men vi får se.
Sportchefen Chris Abbott kommenterar Lucas Elvenes signerade NHL-kontrakt till Rögles webbplats:
– Först vill jag gratulera Lucas för kontraktet och jag vet att det här är bara början för honom och hans karriär i NHL. Lucas är ännu ett lysande exempel på en ung, lokal spelare som utvecklats i vår klubb, Rögle BK, för att till sist nå sina drömmars mål, NHL.
Gå till toppen