Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Kärlek, nostalgi och rymdmonster

Spelbranschen har vuxit explosionsartat de senaste årtiondena. Men allting är inte enorma produktioner och hundratals anställda. Det finns fortfarande enskilda utvecklare som drivs av det de själva beskriver som kärlek. – Det här var det första spelet jag ville göra, säger Justin Reynard om det pågående arbetet med en digital version av det nedlagda svenska samlarkortspelet "Doomtrooper".

Justin Reynard (till höger) jobbar just nu med att utveckla en digital version av samlarkortsspelet "Doomtrooper" som ursprungligen gavs ut av svenska Target Games på 1990-talet där Fredrik Malmberg (till vänster) var en av grundarna.Bild: Marcus Alexandersson/TT
Utomjordiska monster, maskingevär med motorsågar på och magianvändande krigare i stora rustningar – 1990-talet var ett speciellt årtionde på många sätt. För en amerikansk tonåring var det också första mötet med ett svenskt samlarkortspel.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen