Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Näringslivsprofilen Pontus Bodelsson blir vd för startup

Pontus Bodelsson blir ny vd för e-hälsoföretaget Accumbo. Ska lansera första produkten i höst.

Pontus Bodelsson blir ny vd för Accumbo.Bild: FotografAsaSiller
Fram till för ett år sedan ledde Pontus Bodelsson HD-Sydsvenskan med nästan 500 medarbetare och produkter som funnits i mer än 150 år. Nu blir han vd för den digitala vårdgivaren Accumbo med ett år på nacken och 10 anställda.
– Fördelen med ett utvecklingsfokuserat ungt bolag är att man blir snabbfotad. Vi satsar allt på att följa vår utvecklingsplan. I ett moget bolag måste man ju arbeta tvåhänt, utveckla nytt och vårda och effektivisera den befintliga produkten samtidigt. Jag har jobbat som entreprenör tidigare och varit med sedan starten här. Det finns en enorm charm i att utveckla nytt, säger Pontus Bodelsson.
Accumbo har kontor i Lund och Kalmar. Verksamheten är inriktad på att hjälpa patienter med de kroniska sjukdomarna högt blodtryck, diabetes typ 2, fetma och höga blodfetter. Bolagets första sjukvårdstjänst riktar sig till de närmare två miljoner svenskar som drabbats av högt blodtryck.
– Detta är ett väldigt viktigt sammanhang som jag inte kan säga nej till. Ny teknik som ger möjlighet att hjälpa många med hälsan och därmed spara resurser till övriga samhället.
Planen framåt är att lansera den första produkten i höst och växa kraftigt. Till vintern ska bolaget vara dubbelt så stort.
Pontus Bodelsson har varit Accumbos styrelseordförande sedan starten. Bolagets grundare är docent och överläkare Martin Carlsson som hittills har varit vd. Han blir nu medicinskt ansvarig. Företaget ägs av grundaren Martin Carlsson, medarbetare, Min doktors grundare Magnus Nyhlén och andra affärsänglar.
Igår berättade 8till5 att Pontus Bodelsson var föreslagen till stiftelsen EFL:s styrelse och väntades bli vald på tisdag. Nu berättar han själv att han fått frågan men inte lämnat besked.
– EFL ligger mig mycket varmt om hjärtat. Jag har själv gått två utbildningar där. Men att sitta i den styrelsen i nuläget skulle kräva en enorm insats och det är helt enkelt inte förenligt med ett nytt uppdrag vd.
Fakta

Accumbos produkt

• Accumbo har utvecklat ett system där både patient och läkare får överblick genom kontinuerlig blodtrycksmätning i hemmiljö. Medicinering och råd om till exempel livsstilsförändringar anpassas därefter.

• Systemet genomgår under sommaren den sista testomgången inför höstens lansering.

Gå till toppen