Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Propulsion vann i midnattssolen

Propulsion gillar midnattssolen i Boden. På lördagskvällen tog han tredje raka segern i Norrbottens stora pris, med en miljon kronor i förstapris. Örjan Kihlstöm satt som vanligt i sulkyn och han hyllade vinnarhästen. – Det är en otrolig häst och i kväll fick han ge sitt bästa för att vinna, sade Kihlström.

Daniel Redén med sin häst Propulsion. Arkivbild.Bild: Christine Olsson/TT
Det blev en tuff väg mot seger för storfavoriten Propulsion. Redan i den andra kurvan valde Örjan Kihlström att avancera i tredjespår och han fick sedan svar av andrahandsfavoriten Nadal Broline, körd av Ulf Ohlsson.
– Det gick så otroligt långsamt på första långsidan och jag var tvungen att göra någonting. Att Nadal Broline skulle svara oss hade jag nog räknat med och det blev ett tufft slutvarv. Men Propulsion kändes bra hela loppet och kunde vinna. Han schabblade lite med travet på upploppet men tog sig samman sista biten och vann säkert. Han har allt, utom startsnabbhet och ibland får han lite tuffa lopp, men han klarar det också, sade Kihlström.
För tre veckor sedan var Propulsion tvåa i Elitloppet bakom Ringostarr Treb. En bra prestation, men både Kihlström och tränaren Daniel Redén hade hoppats på seger. Att sjuåringen äntligen skulle få vinna ett av de verkligt stora travloppen.
– Han hade gjort sig förtjänt av det, men den här segern känns också väldigt bra. Planen har varit att det här skulle vara hästens sista säsong men vi får nog köra vidare en säsong till. Jag får ta och fundera ordentligt på hästens framtid, sade Daniel Redén.
Makethemark fullföljde fint som tvåa efter att ha följt med i rygg på vinnaren under slutvarvet. Det var nog många av de 11 090 åskådarna (publikrekord) som hoppades på hemmaseger, men Propulsion gick inte att rå på.
Paret Stefan Melander och Catarina Lundström hade en fin kväll i midnattssolen i Boden. Tillsammans tog de tre V75-segrar med Cargo Door, Dice Man och Qahar QC.
Ulf Ohlsson bakom Qahar QC visade sin skicklighet när han vann Bronsdivisionen. I sista kurvan släppte han en halv längd till Linus Boy utvändigt, men på upploppet släppte Ohlsson av sin häst som tog tillbaka kommandot och vann med en säker hals tillgodo.
Per Lennartsson inledde V75-omgången med en andraplats och en seger.
Young da Vici fullföljde bra i den första avdelningen efter att ha travat utvändigt om ledaren.
I loppet efter blev det full pott för Lennartsson med Fame Boko. Stoet gick ett starkt slutvarv och kunde vinna knappt men säkert före Mellby Fashion.
Fame Boko kommer från Nederländerna och kom i Lennartssons träning för ett par månader sedan. Hon har nu två raka segrar.
– Det var en bra prestation av Fame Boko. Hon var stark, men det var även Melly Fashion. Det blev en riktig fajt mellan två bra hästar, kommenterade Lennartsson.
– Young da Vici gjorde åter ett fint lopp. En bra fyraåring med fin styrka.
Gå till toppen