Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Stark första halvlek bakom Lunds BK:s seger

En föredömlig första halvlek låg bakom Lunds BK:s seger mot Utsikten, men det var inte någon promenad i parken i andra halvlek. Hemmalaget tappade greppet och lät Utsikten reducera två gånger med ytterligare en boll på mållinjen, men kunde till slut andas ut och börja titta uppåt i tabellen.
– Skönt och absolut rättvist sett över hela matchen. Vi gjorde en riktigt bra första halvlek, tyckte Lunds BK:s tränare Stefan Jansson.
Gustav Hillstedt var ett offensivt hot under första halvlek i sin nya roll högre upp i banan i Lunds BK:s 4-2-3-1-uppställning. Han inledde målskyttet med en halvtimme spelad och blev sedan fälld bara någon minut senare, en straff som notoriske målskytten Andreas Birgersson, två mål även i denna match, förvaltade väl. 3–0 i halvtid kändes kassaskåpssäkert.
– Vi borde nästan gjort fler mål i första halvlek, vi hade lägena. Vi gjorde faktiskt det mesta bra där, menade Stefan Jansson.
Två snabba reduceringar i andra halvlek ändrade dock matchbilden. Plötsligt såg hemmalaget passivt ut och Utsikten fick mer att säga till om.
– Vi har ett par spelare som fått slita lite ont, det är kanske risk att det blir passivt när man är tröttare än vanligt. Samtidigt var vi så bra i första att vi inte ska behöva tappa matchen på det här viset, tyckte Stefan Jansson.

Division 1 södra HERR

3
Lunds BK
  • (3-0)
2
Utsiktens BK

Målskyttar

  • Andreas Birgersson 2
  • Gustav Hillstedt
    Gå till toppen