Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Mat & Dryck

Test: Klassiska sillen allra godast

Vid midsommar är sillen ett måste för många svenskar. Den är också bra snabbmat under soliga dagar, perfekt till färskpotatis. Det dyker hela tiden upp nya smaker, men vårt test visar att de klassiska står sig i längden.

Bild: Stina Stjernkvist/TT
Vi har valt att testa fyra klara och fyra krämiga varianter inför en av sillens stora högtider. Men trots att traditionen att äta sill på midsommar är etablerad i den svenska kulturen är den inte så gammal. Mathistorikern Richard Tellström, känd från bland annat tv-programmet ”Historieätarna”, förklarar att den införlivades på 1900-talet, framför allt under efterkrigstiden.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Läs alla artiklar om: Midsommar
Gå till toppen