Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kyckling och grönt hett på midsommarbordet

Vad sägs om en bit matjessill, knäckebröd – och grillad halloumi och en kycklingklubba eller två? Klassikerna på midsommarbordet börjar få sällskap av fler rätter, och en orsak är kycklingens monumentala intåg i våra matvanor på senare år.

Grillade kycklingklubbor.Bild: Leif R Jansson / TT
– Kyckling och grönsaker är de tydligaste trenderna. Nyheter är vegetariska grillrätter och grillade kycklingklubbor, säger Richard Tellström, måltidsforskare vid Sveriges lantbruksuniversitet och Stockholms universitet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen