Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vild glädje efter skånsk STCC-seger: "En oerhörd lättnad"

Det blev skånsk succé på Anderstorp när Tobias Brink vann sitt första STCC-race i karriären.
– Det känns extremt skönt att ha fått det här kvittot, säger han.

Tobias Brink fick ställa sig högst upp på pallen efter det andra racet på Anderstorp. Segern var hans första i STCC i karriären.Bild: Micke Fransson/teambild.se
Malmöföraren Tobias Brink fick äntligen jubla åt en STCC-seger efter söndagens andra race på Anderstorp. Han startade trea i sin Audi, men gick förbi efter en fin start och kunde därefter köra lugnt och säkert i slutet innan han korsade mållinjen.
– Vi har krigat hårt under hela vintern för att lyckas med det här. Redan på Knutstorp i premiären kände vi att vi tagit ett stort kliv framåt. Sedan har poängen uteblivit lite, så det känns extra skönt nu, säger Tobias Brink.
Vad betyder segern för dig?
– Det är en milstolpe vi alla har kämpat för. Nu är man där och har satt dit segern via en grym speed. Det känns fantastiskt, både för mig själv och för hela teamet.
– Det räcker inte att ha en snabb förare, utan du måste ha en riktigt snabb bil och ett bra team bakom dig för att lyckas. Nu är vi där och kan utmana de stora grabbarna.
Tobias Brink hängde på Mattias Andersson i inledningen av racet.
– Lagom till att jag skulle attackera missade han en inbromsning och jag tog gratischansen. Sen hade jag Micke [Ohlsson, teamkamrat] bakom mig under stora delar av racet fram till han fick problem med bromsarna. Då blev det en lucka kvar ner till Robert Dahlgren och då kunde jag slappna av lite och ta bilen in i mål.
" Att komma in i depån och krama om hela gänget var fantastiskt", säger Tobias Brink.Bild: Micke Fransson/teambild.se
När mållinjen korsades var det en känsla av både glädje och lättnad.
– Jag har varit lite magsjuk i helgen, så det var inte mycket energi kvar i kroppen. Att komma in i depån och krama om hela gänget var fantastiskt.
I det första racet, som vanns av Philip Morin, slutade Tobias Brink på tolfte plats och Micke Ohlsson på sextonde. I det andra såg det länge ut att bli dubbla pallplatser för duon från Eslövsbaserade teamet Brink Motorsports.
Östra Ljungby-föraren Micke Ohlsson låg tvåa fram till det återstod tre varv att köra.
– Jag hade problem med bromsarna ... att åka av när man ligger tvåa, det är klart att det känns riktigt kass. Vi ville verkligen ta en första- och andraplats i teamet, det hade varit guld värt, säger Micke Ohlsson som slutade sexa.
– Det är sjukt kul för teamet att vi tog första segern. Sedan är jag ändå förbannad på mig själv att det blev stolpe ut. Fast det kommer att vända och det är bara att ta nya tag.
Tobias Brink och Mickel Ohlsson låg länge etta och tvåa i den andra racet på Anderstorp.Bild: Micke Fransson/teambild.se
Rydebäcksbördige Hugo Nerman stod ånyo för fina resultat. Talangen kom elva i första racet och nia i det andra.
– Det var bra jobbat av hela teamet. Vi hade tyvärr oflyt med några saker som sabbade ganska mycket resultatmässigt. Vi hade problem med bromsarna i båda racen och det var svårt att få ihop helheten, säger Hugo Nerman.
Albin Wärnelöv från Malmö slutade på trettonde plats i båda racen.
Fakta

STCC-ställningen

Här är ställningen i STCC:s förarmästerskap efter två racinghelger.

1. Robert Dahlgren 73 poäng

2. Daniel Haglöf 61

3. Johan Kristoffersson 57

4. Andreas Wernersson 52

5. Philip Morin 48

6. Fredrik Ekblom 43

7. Tobias Brink 34

8. Hugo Nerman 14

9. Mattias Andersson 14

10. Micke Ohlsson 10

STCC fortsätter den 7-8 juli med Västkustloppet på Falkenbergs Motorbana.

Gå till toppen