Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Wimans blogg

Max Wiman: En lottning det förstås inte går att klaga på för MFF

Får chansen att se blivande motståndaren i förkvalet.

Lite snabba tankar efter den första delen av Champions League-kvalets lottning. Där Uefa fortsätter att köra med dubbla budskap och ändrar tider.
Det visade sig att MFF fått exakta uppgifter för lottningen (Patrik Jandelin är på plats) som stämde i slutändan, men som inte överensstämde med det Uefa kommunicerat utåt.
CL-kvalets andra omgång lottas 14.00.
EL-kvalets mästarspår lottas 16.00 (där MFF hamnar om man förlorar i första omgången av CL-kvalet).
Efter att varje år på senare tid lottats mot de svåraste lagen i respektive seedningsgrupper fick nu alltså MFF lättast möjliga motstånd, vinnaren i förkvalet. Det är förstås omöjligt att klaga på den lottningen.
En nackdel av att man inte redan nu vet vem motståndaren blir, vägs upp av att man kan se den blivande motståndaren i förkvalet.
Även ett MFF i den kris som varit under våren ska naturligtvis klara vinnaren i det här kvalet - även om det inte blir så lätt som det är lätt att föranledas att tro.
Känslan är också tydlig att det kommer att bli en boost för MFF med nye tränaren Uwe Rösler, som väldigt tydligt höjt tempot i träningen och signalerar mycket energi. Sen gäller det för spelarna att ta till sig energin och där ges en första fingervisning när MFF möter Molde på tisdagen.
Gå till toppen