Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

Ny undersökning: De flesta chefer läser inte jobbsökandes CV

Närmare 57 procent av chefer i Sverige har inte läst eller är insatta i en jobbsökares CV när det är dags för anställningsintervju. Det visar en undersökning av rekryterings- och bemanningsföretaget TNG.

Undersökningen, som omfattar drygt 1500 jobbsökare i Sverige, har fokus på hur kandidaterna upplevt kontakten med chefer under rekryteringsprocessen.
850 av samtliga svaranden säger sig ha varit med om att chefen inte varit påläst på den jobbsökandes CV.
Åsa Edman Källströmer är vd för rekryterings- och bemanningsföretaget TNG.Bild: TNG
– Jag är förvånad över resultatet och tycker att det är väldigt oroväckande. Det är svårt att säga vad det bristande engagemanget beror på, men en tänkbar orsak är tidsbrist bland chefer, säger Åsa Edman Källströmer, vd för TNG med kontor i bland annat Malmö.
Kompetensbrist är en välkänd hämsko för fortsatt tillväxt. Med chefer som inte engagerar sig i blivande medarbetare eller rekryteringsprocessen kan det ta längre tid för företag att hitta rätt kompetens och fortsätta utvecklas.
– Företagen borde verkligen stå på tårna och hantera jobbkandidater på samma sätt som man hanterar sina kunder. Det handlar om att sälja in sitt företag till en framtida medarbetare, och om kandidaten inte skulle få jobbet så kan ju personen senare bli en kund till företaget, säger Åsa Edman Källströmer.
I samma undersökning uppger 83 procent av de svaranden att företagens rekryteringsprocesser är för långsamma, vilket bidrar till att jobbsökare hoppar av rekryteringar eller väljer andra företag.
– Risken är att man tappar bra kandidater. Det första intrycket betyder väldigt mycket, hur man som jobbsökande blir mottagen, och här borde företagen ta sig i kragen, säger Åsa Edman Källströmer.
Samtidigt baseras undersökningen endast på jobbsökandes uppfattning i samband med rekryteringar. Det nämns inget om chefernas erfarenheter och intryck i den här typen av processer.
– Det kanske vi kan titta närmare på i en fortsättning, men i den här undersökningen ville vi fokusera på kandidaternas upplevelser. Vi ser nämligen väldigt sällan att företagen frågar kandidaterna hur de har upplevt rekryteringsprocessen, säger Åsa Edman Källströmer.
Läs mer: Fördomsfria rekryteringar på frammarsch: Skånsk rekryteringssajt hakar på trenden
Läs mer: DEBATT: Att koppla icke-diskriminering till lönsamhet är inte av ondo
Läs mer: DEBATT: ”Att bli bedömd på basis av sina meriter är en mänsklig rättighet”
Fakta

Om undersökningen

1522 personer har deltagit i undersökningen som genomförts under våren.

Jobbsökarna kommer bland annat från Careerbuilder, Blocket jobb, Stepstone, Arbetsförmedlingen, Linkedin och Facebook.

Det slumpmässiga urvalet av enkätdeltagare har sökt jobb inom ekonomi, teknik, it, finans, marknadsföring, kundservice, försäljning, administration, HR, inköp och logistik.

Källa: TNG.

Gå till toppen