Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Dahlin om VM-succén: ”De riktigt stora klubbarna fick upp ögonen”

Han bröt en svensk 1–2-förbannelse och fick en hel nation att segerjubla i midsommarnatten. Med VM 1994 etablerade sig Martin Dahlin bland 90-talets allra hetaste anfallare i Europa.
– De riktigt stora klubbarna fick upp ögonen för mig, minns han.

Martin Dahlin minns målet som tände hoppet i succé-VM 1994, 2–1 målet mot Ryssland. ”Det var en fantastisk seger med en fantastisk inramning – närmare 80000 åskådare i en inomhushall med en plan med riktigt gräs. Dessutom på självaste midsommarafton”, säger Martin Dahlin idag.Bild: PETTER ARVIDSON
Martin Dahlin hade presenterat sig redan i den första gruppspelsmatchen mot Kamerun. Med kvarten kvar att spela hade han skjutit liv i en svensk VM-dröm. Ett skott från drygt 30 meter från Henrik Larsson överraskade målvakten Joseph-Antoine Bell som fick se bollen träffa ribban och studsa ner till en fri Martin Dahlin. Den svenske anfallaren tog ganska gott om tid på sig för att få kontroll på bollen innan han dundrade in den med vänstern.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen