Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

Med 70 nya miljoner och global leverantör ska Malmöstartup ta nästa steg

Malmöbolaget Arjo levererar medicinteknik till hela världen. Grannbolaget Next Step Dynamics tillverkar medicinteknik och vill nå ut i världen. Nu har de skrivit kontrakt.

Karthik Srinivasan är vd för Next Step Dynamics.Bild: Jenny Leyman
Next Step Dynamics har utvecklat ett klockliknande armband som analyserar hälsan hos äldre människor och hjälper till att förebygga fallolyckor. Företagen har ingått ett partnerskap som innebär att Arjo ska spendera 70 miljoner kronor på utveckling av analytiska teknologier för förebyggande vård. Det ger också Arjo exklusiva globala rättigheter till att kommersialisera och distribuera lösningar utvecklade genom partnerskapet.
Det prisade armbandet ses bara som den första av flera produkter. Samarbetet kring utveckling av dessa nya teknologier påbörjas den 1 juli 2018.
Läs mer: Malmöbolag kammade hem totalvinsten i Venture Cup
– Med gemensamma resurser kommer vi ta produkter och lösningar för förebyggande vård till nästa nivå. För oss innebär partnerskapet med Arjo även att vi får tillgång till viktig kunskap om sjukvårdsindustrin, kommenterar Karthik Srinivasan, grundare av Next Step Dynamics.
Försäljning av det smarta armbandet och andra innovationer beräknas påbörjas under 2019 och förväntas bidra positivt till koncernens omsättning och resultat redan under 2019.
Fakta

Arjo

Huvudkontor: I Malmö.

Bakgrund: Grundades 1957 Arjo av den svenske entreprenören Arne Johansson. Köpt av Getingekoncernen 1995. Avknoppat från Getinge 2016.

Nettoomsättning: 7 688 miljoner kronor 2017.

Resultat efter finansiella poster: 179 miljoner kronor.

Marknad: Säljer produkter och tjänster till kunder i över 100 länder.

Sysselsätter: Närmare 6 000 medarbetare globalt.

Gå till toppen