Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Midsommarlopp för morgonpigga är tillbaka

Löpning i vacker omgivning, morgonluft och frukost i det gröna: Ett perfekt sätt att starta midsommarhelgen på, tycker Per Månsson och Anna Karin Delborg som för andra året i rad arrangerar Midsommar Morning Run.

Anna Karin Delborg och Per Månsson drog igång Midsommar Morning Run i fjol. Nu är det dags igen.
Per Månsson och Anna Karin Delborg är sedan många år frälsta löparentusiaster. För ett par år sedan tog de över som arrangörer av loppet ”Lund runt” som går på hösten.
Inför förra midsommaren kläckte de idén att även erbjuda ett lopp på midsommaraftons morgon. Tanken var att ordna ett lopp där naturupplevelsen och löparglädjen skulle stå i fokus.
– Vi har tidtagning, men tävlingen är inte det viktiga. Istället för medalj serverar vi frukost till alla deltagare efteråt. Vi vill också att det ska vara en personlig prägel på det hela, säger Per Månsson.
Läs mer: Här är alla motionslopp i Skåne 2018
Uppslutningen på premiären förra året blev mycket bättre än arrangörerna hade vågat hoppats på: Cirka 140 löpare mötte upp i Skrylle i den tidiga morgonstunden för att springa de 8,3 kilometrarna.
– Det var ett enormt gensvar. Vi visste inte om idén skulle hålla, vi blev helt förstummade, säger Per Månsson.
Stärkta av responsen i fjol satsar nu paret på nytt. Anmälningarna har strömmat in.
– Vi har fått många föranmälningar och hoppas att det totalt blir ungefär lika många deltagare eller fler än i fjor. Men det går bra att efteranmäla sig på plats också, säger Per Månsson.
Den runda som springs är det ”grönvita spåret”, ett av Skryllegårdens ordinarie motionsspår. Löpturen startar vid Skrylle och går västerut mot Rögle dammar och Billebjär innan spåret vänder åter mot Skrylle.
– Det är en jättefin runda som går mestadels på mjukt underlag där man springer både på gräs och på grusvägar. Den bjuder på en fantastisk utsikt på vissa ställen, man kan till exempel se Turning Torso. Naturen står ju i sin allra vackraste skrud nu, så det är verkligen en upplevelse att springa rundan och speciellt fint är det på morgonen.
Dagen före sätter Anna Karin och Per upp några extra pilar i spåret så att det ska bli lättare för löparna att hitta. På tävlingsdagen får de hjälp av ett par vänner för att klara manuell tidtagning och frukostutdelning.
Bästa tiden i fjol var drygt 35 minuter på herrsidan och någon minut mer på damsidan.
– Men i detta lopp är alla vinnare, och i år kommer vi även att lotta ut lite priser bland alla dem som har sprungit, säger Per Månsson.
Vad gör ni när ni inte arrangerar lopp?
– Anna Karin är fysioterapeut och jag jobbar med administration på Tetra Pak. Motion är vårt stora intresse och vi vill vi gärna dela med oss så att fler kan upptäcka glädjen i exempelvis löpning.
Fakta

Midsommar Morning Run

Lopp på 8,3 kilometer. Föranmälan är stängd, men det går bra att efteranmäla sig på tävlingsdagen strax efter klockan sju. Midsommarfrukost ingår i priset. Startskottet går 22 juni klockan 08 vid spårtavlan. Mål på stora gräsmattan, Skryllegården.

Mer info: www.lundrunt.com/morningrun

Läs alla artiklar om: Midsommar
Gå till toppen