Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Östgötarna som får filmduken att explodera

De började som hyllade humorister på Youtube. Nu långfilmsdebuterar Crazy Pictures med en actionthriller om ett Sverige under attack. Steget är inte så långt för filmkollektivet, som har förberett sig de senaste tolv åren. – Vi började göra film dagen efter studenten och sedan har det bara vuxit, säger producenten Olle Tholén.

Många filmbranschögonbryn höjdes när Crazy Pictures ville göra långfilm om en terrorattack. Men gängets kärnpublik på nätet hängde på från start. Christoffer Nordenrot och Lisa Henni spelar huvudrollerna i "Den blomstertid nu kommer", här med producenten Olle Tholén.Bild: Jessica Gow/TT
En något stukad midsommarstång i ösregn är ingen ovanlig syn. Men i inledningen av "Den blomstertid nu kommer" vilar en oroväckande ödslighet över landskapet och när Hesa Fredrik ljuder börjar bilar krocka i mängder, en explosion ödelägger Västerbron i Stockholm och mystiska män dyker upp utanför hemliga bergrum. Samtidigt är huvudpersonen Alex (Christoffer Nordenrot), en firad men olycklig musiker, på väg till sin hemby utanför Norrköping där en sårig relation till pappan ställs på sin spets.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen