Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Hemmaplan

Storförlust för Lunds BK mot serieledaren

Lunds BK bjöd som vanligt på målfest hemma på Klostergården – men utan skyttekungen Andreas Birgersson på plan stod man inte för ett enda av målen själv. 0–4 mot serieledande Mjällby gav inte upphov till några gladare miner i Lundalägret.
– Nej, det var ingen bra insats från oss alls, det verkade nästan som att vi redan gått på midsommarledigt, suckade tränaren Stefan Jansson.
Mjällby var det bättre laget från start. Lunds BK kom inte upp i press som man skulle utan lät gästerna skapa lägen. Trots det levde hoppet efter bara 0–1 i halvtid.
– Sedan hade vi medvind i andra och tänkte utnyttja det med lite längre bollar och högre press, men det blev ju inte så, konstaterade Stefan Jansson.
Istället för vändning för hemmalaget gjorde Mirza Halvadzic sitt andra mål för dagen och avgjorde i stort sett matchen redan i den 47:e minuten. När Prosper Kasim fastställde slutresultatet med knappt tio minuter kvar hade Mjällby kunnat kontrollerat matchen väl.
– I en lång serie kommer sådana här matcher också, det är bara tråkigt att det sker hemma och mot serieledaren. Vi hade lite folk borta, förutom Birgersson också Jesper Möller och Christoffer Levi, men kom inte upp i den standard vi borde även utan dem, menade Stefan Jansson besviket.

Division 1 södra HERR

0
Lunds BK
  • (0-1)
4
Mjällby AIF
Gå till toppen