Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Inga besked om skolorna i östra Lund

Politikerna i kommunstyrelsen gav inga besked om hur skolorna i östra Lund ska struktureras när frågan diskuterades på onsdagskvällen. Istället skickas ärendet vidare till barn- och skolnämnden.

Flygelskolan, Östratornskolan, Vikingaskolan och Munspelet är några av skolorna i östra Lund.Bild: Göran Olsson, Håkan Röjder, Ingemar D Kristiansen
Sex olika alternativ på hur skolstrukturen i östra Lund kan se ut har tagits fram av tjänstemännen.
De olika alternativen bedöms ha olika fördelar, men är också olika dyra i drift. Om man bygger för stor kapacitet binds mycket pengar i lokalkostnader, istället för att gå till pedagogisk verksamhet. Lunds kommun har redan konstaterat att kommunen lägger en ovanligt stor del av skolbudgeten just på lokaler.
Läs också Östra Torn kan få Lunds största högstadium
I ett av alternativen, som är det som innebär störst förändringar från hur det ser ut idag, skulle alla högstadiebarn i östra Lund samlas på Östratornskolan, som därmed skulle bli kommunens största högstadium.
Kommunstyrelsen tog dock inte ställning till förslagen i sig, utan valde att lämna vidare frågan till barn- och skolnämnden.
Gå till toppen